Wedstrijdverslagen 3

Voorjaarscompetitie

door Dion Bell 28-04-2018

Dommelen JO9-3 - Tivoli JO9-1 1-13 (0-5)

De warming up werd door de tegenstander heel serieus gedaan, waardoor het leek alsof het om een sterke tegenstander ging. Dus maar begonnen met een sterke opstelling en de jongens duidelijk aangegeven wat verbetert moest worden tov de vorige wedstrijd. Het werd door ons goed opgepakt en bij balverlies werd direct druk gezet, de tegenstander kreeg totaal geen kans om te voetballen, en speelde wij met momenten het erg goed uit, met goed passes, spel verplaatsen naar de andere kant, het kwartje lijkt te vallen, leve de trainingsarbeid. Ook het scoren ging ons weer gemakkelijk af, afstandsschoten, goed doorzetten op de 2e bal, druk op de verdediging, voorzetten, alle varianten kwamen langs. We gaan voor de komende wedstrijden deze wedstrijd als minimum inzetten, proberen om het iedere week te verbeteren. Top jongens, goed gespeeld. 05-05-2018

Tivoli JO9-1 – DVC JO9-2 (1-1) 2-3

We misten Pim en Luuk, dus iemand anders moest de goals gaan maken. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er teveel gepingeld terwijl de afspraak was, het spel van vorige week oppakken. Simpel spelen, passen, vrijlopen en spel verleggen naar andere kant als voor je veel tegenstanders stonden. De wedstrijd ging hierdoor gelijk op en kregen we nauwelijks kansen, en gaven we er een aantal weg, waarbij Jaden zijn doel gelukkig schoon hield. Met een verre uittrap verraste Jaden de keeper, waardoor de bal over hem heen het doel in butste. Voor de rust kwamen zij nog een keer door, waarbij ruststand (1-1). In rust nogmaals erop gehamerd, meer te passen en minder te pingelen, maar dit werd niet opgepikt. We liepen ons constant vast, verloren de bal en probeerden niet altijd deze weer terug te winnen, hierdoor kreeg de tegenstander kansen. DVS kon weglopen tot 1-3, Stijn kon van afstand met een hard laag schot de stand nog terugbrengen naar 2-3, de laatste pogingen op een gelijke stand werden niet verzilverd. 12-05-2018

RPC JO9-4 – Tivoli JO9-1 4-1

Luuk was er weer bij, maar Pim ontbrak nog steeds. Op kunstgras geeft ons altijd extra problemen, maar nu ook nog eens met een hele lichte stuiterbal, iedere pass werd verkeerd ingeschat. Aannames gingen niet goed, omdat het verschil met onze eigen ballen erg groot was. Hierdoor was het erg lastig passes te geven die ook aankwamen en goed aangenomen werden, we speelden daarom hoofdzakelijk tegen de bal. RPC had hier minder last van, omdat ze hiermee ook trainen. Hierdoor kwamen we geen moment in ons spel en werd dit door RPC ook wel goed benut. Wedstrijd maar vlug vergeten en op naar volgende week. 19-05-2018

Tivoli JO9-1 - Heeze JO9-2 5-4

Weer helemaal compleet, dus dit was geen excuus meer. Gelukkig lieten ze dit ook vooral de 1e helft zien, druk op de tegenstander, de ruimte aan de zijkanten goed benut. Vanuit linksachter werd via het midden Luuk als rechtsbuiten ingespeeld en deze schoot hard in. Zo moeten we spelen, voor de tegenstander niet te verdedigen. Met vlagen ging het zelfs iets te makkelijk waardoor de focus er niet altijd was. Met een 3-0 ruststand duidelijk besproken de druk op de tegenstander te houden, want we hadden nog niet gewonnen. Heeze start explosief de 2e helft en zette erg veel druk, hier hadden we veel moeite mee. Ook speelde ze erg agressief richting de keeper, deze is 2x op zijn arm getrapt, waaruit 2 doelpunten vielen. De tegenstand had de kracht van Pim door, dus die werd extra gedekt, de andere spelers konden hier niet van profiteren. Met 4-4 op het bord en nog enkele minuten te spelen was het erg spannend, aan beide zijden waren kansen, maar een schot met links van Pim werd listig door Joep binnen getikt. Winst op het laatste moment. Goed gewerkt jongens, vooral 1e helft was erg goed gespeeld. Op naar de laatste 2 wedstrijden.